8 sai lầm thường gặp của nhà đầu tư nhỏ lẻ

Thị trường đầu tư là thị trường gắn liền với túi tiền và cảm xúc. Nhà đầu tư cũng phải có nhiều trải nghiệm với thăng trầm của thị trường mới dần tích lũy được kinh nghiệm để thành công. Nhưng để chúng ta đủ trải nghiệm, đủ để thành công chúng ta đã phải trả giá quá nhiều. Vậy nên chúng ta phải siêng năng tìm hiểu và đứng trên vai người khổng lồ.

Năm 2009, năm nhất đại học, mình đã tham gia trên thị trường chứng khoán không có chút kiển thức nào trên thị trường và mình mua bán lung tung thích gì mua đó 2 năm đầu chiến tích chỉ là đánh đâu thua đó nhưng thấy thị trường rất hấp dẫn nên dù có thất bại mình cũng không hề nản chí mà tìm nguyên nhân tại sao mình thất bại và làm sao để chiến thắng.Hồi đó các sàn chứng khoán còn rất đông nhà đầu tư lên sàn ngồi bàn luận hô nhau mua bán. Trong nhiều nhà đầu tư nhiều người khuyên: “Con đừng nên tham gia cái này, cái này giống đánh bạc con à”.

Mình chỉ cười và nghĩ mình chưa găp được 1 người thầy giỏi. Mình đi học rất nhiều khóa học nhưng cũng chỉ thấy dạy những thứ cơ bản đặt lệnh, và các kiến thức chỉ có trong sách vở và ngay cả các thầy chứng khoán cũng khá bi quan về thị trường lúc đó. Nên mình tiếp tục đi tìm và suy nghĩ: “Chỉ có nhà đầu tư giỏi trên thị trường mới là một người thầy giỏi nhất”.

Sau 1 thời gian dài tìm kiếm, một ngày mình gặp được 1 chú trên sàn chứng khoán chia sẻ. Nhìn chú không như mọi người, ngồi lặng lẽ và rất điềm tĩnh, khi mọi người thua lỗ nhìn chú vẫn tỉnh rụi và còn thấy có vẽ thích thú. Mình bắt chuyện với chú, chú đã chia sẽ cho mình rất nhiều kiến thức, càng hỏi mình thấy càng hay và nghiệm ra được nhiều thứ. Sau gần 1 buổi chia sẻ chú mới sực nhớ ra điều gì. À! Đáng ra những chia sẻ này mày phải mất tao mấy chầu cafe và chú cười “ha ha”.

Sau khi về mình lục máy tính của mấy ông anh ngày trước chơi chứng khoán có 1 bài viết về những sai lầm của nhà đầu tư nhỏ lẻ. Mình đọc đi đọc lại rất nhiều lần, càng đọc càng cảm thấy mình mắc tất cả các lỗi của nhà đầu tư thường mắc phải và mình cảm thấy rất vui mừng như tìm ra được bí kíp vậy. Kết hợp với những kiến thức mà nhà đầu tư lão luyện trên thị trường chia sẻ mình quyết định thay đổi và làm ngược lại tất cả những gì mình đã làm khi đầu tư trước đó. Và mình bắt đầu giao dịch có lãi và có 1 số thành công kha khá, tuy không kiếm được nhiều tiền nhưng mình cảm thấy 1 chút tia nắng trong đường hầm tối tăm.

Sau đó mình giao dịch bắt đầu tốt lên và đã có những khoản lãi lớn, dẫn nguyên nhóm bạn thân đại học đi ăn Beef Steak Hỏa Diệm Sơn. Năm tư đại học, mình được nhận làm cộng tác viên của công ty chứng khoán, mình giao dịch nhân đôi tài khoản. Tài khoản của mình lãi mấy trăm triệu và đã giúp vài khách hàng nhân đôi tài khoản chứng khoán với số tiền khá lớn trong vòng 1 tháng vừa ra trường, mình được nhận ngay vào làm môi giới chứng khoán vì đủ target.

Nhưng sau tháng 3 tới tháng 11 theo kinh nghiệm của mình chứng khoán chỉ có 1 chiều giảm điểm. Mình khuyến nghị khách hàng đứng ngoài thị trường. Với nghề môi giới thì phải có target, có doanh số mới có tiền. Muốn đủ doanh số thì mình phải ép khách giao dịch ngay cả trong thị trường xấu, nhưng với kinh nghiệm của 1 nhà đầu tư mình biết nếu giao dịch trong 1 thị trường xấu chắc chắn nhà đầu tư sẽ thất bại. Mình quyết định xin nghỉ làm môi giới chứng khoán và chỉ làm cộng tác viên khi nào có sóng thì mình khuyến nghị nhà đầu tư giao dịch còn không có sóng thì mình nghỉ, làm công việc khác.

Sau đó mình bén duyên với Hàng Hóa Phái Sinh vì mình tìm kiếm cho khách 1 kênh đầu tư khi thị trường chứng khoán trở xấu. Forex thì mình hơi ngại vì nhà nước cấm, không được pháp luật cho phép. Mình ở Gia Lai và mẹ mình được ngân hàng giới thiệu giao dịch cà phê qua ngân hàng Sacombank nên mình rất yên tâm. Mình bắt đầu giao dịch cà phê và hướng dẫn khách hàng giao dịch cà phê, dẫn khách qua giao dịch hàng hóa phái sinh giúp khách nhân 3 tài khoản từ 1 tỷ lên 3 tỷ. Từ đó, mình đã mê và thấy được tiềm năng ở thị trường Hàng Hóa Phái Sinh. Tuy lúc đó tư vấn khách không được phí môi giới nhưng cảm thấy rất vui, như tìm được 1 cái gì đó ý nghĩa. Từ đó mình quyết tâm theo đuổi thị trường này để giúp nhà đầu tư có 1 kênh đầu tư khi những kênh đầu tư khác như chứng khoán, vàng, BDS lặng sóng.

Sau đó mình nhận ra rằng, để thành công là làm ngược lại hoàn toàn những nhà đầu tư thất bại luôn làm. Nguyên lý thật đơn giản.

Sau đây là những sai lầm hồi đó mình đọc thấy rất hay và cộng thêm kinh nghiệm bản thân, mình chia sẻ lại cho các nhà đầu tư tham khảo.

Sai lầm số 1: Xu hướng là bạn của nhà đầu tư, đánh sai xu hướng như là chặn đầu xe tải.
Trong đầu tư nếu xu hướng thị trường là tăng mà chúng ta đa số đánh ngược lại thị khả năng thất bại là rất cao. Ví dụ xu hướng hàng hóa tăng mà chúng ta bán xuống thì rất mạo hiểm, ăn ít, mất lớn. Trong chứng khoán giai đoạn chứng khoán giảm mạnh chúng ta cố tìm những cổ phiếu đi ngược thị trường thì thật sự mạo hiểm, vì khi thị trường chứng khoán có dấu hiệu xấu đa số các mã tốt xấu gì cũng giảm điểm. Khi xu hướng hàng hóa tăng mạnh thì đa số các mặt hàng như bắp, ngô, lúa mì, đậu tương, dầu dậu tương đều tăng giá và ngược lại. Cộng với xu hướng chung của các loại hàng hóa là tăng hay giảm để chúng ta luôn đi đúng xu hướng.

Sai lầm số 2: Chiến thuật trung bình giá xuống khi nhà đầu tư vào lệnh. Khi thua lỗ họ không chịu chấp nhận sai lầm và cắt bỏ cái thua lỗ của mình. Mà tiếp tục mua thêm để trung bình giá, để được giá thấp hơn cảm giác sẽ mua giá hời hơn. Chiến lược này gây ra tình trạng nhà đầu tư đi ngược xu hướng tiếp tục lỗ lớn vì khi 1 xu hướng đã đi là đi rất xa. Nguyên tắc thành công là làm ngược lại: Khi vào lệnh, chúng ta chưa rõ xu hướng thì nên vào 1 lệnh gọi là ném đá dò đường. Khi thị trường đi đúng xu hướng chúng ta tiếp tục vào lệnh tiếp theo trung bình giá lên và dời chặn lỗ lên điểm mua của lệnh số 1. Chiến lược này nhiều nhà đầu tư chứng khoán và hàng hóa đã áp dụng khá thành công.

Sai lầm số 3: Nhà đầu tư luôn có tâm lý: giá này rẻ rồi không thể rẻ hơn nữa, giá này cao rồi không thể cao hơn nữa.
Đối với chứng khoán nhà đầu tư mong muốn ôm cổ phiếu giá thật rẻ không nghĩ giá rẻ rồi nó còn rẻ hơn nữa và công ty có thể phá sản, giá trị cổ phiếu về 0. Tăng rồi không tăng nữa, giá cổ phiếu cao quá nhưng thị trường luôn trả giá tốt cho mặt hàng chất lượng. Làm ăn kinh doanh tốt ngày 1 cao, ví dụ: VNM, DHG, MWG, FPT,MSN,BVH giá bao nhiêu năm cao rồi vẫn tiếp tục cao. Hàng hóa lên cao nghĩ nó không lên cao nữa những nó vẫn tiếp tục lên cao.

Sai lầm số 4: Ngại mua cổ phiếu giá cao vì mua được ít cổ phiếu, muốn mua cổ phiéu giá rẻ vì mua được số lượng nhiều. Về dòng tiền thì nhân lời trên % vốn chứ không phải số lượng cổ phiếu. Warren butffet có nói 1 câu: “Mua cổ phiếu tuyệt vời với giá vừa phải, không mua cổ phiểu vừa phải với giá tuyệt vời”. Những cổ phiếu bluechip và lager chip nhưng vào thời điểm tốt giá nằm vùng tốt mua vào. Chứ không phải những cổ phiếu lái FLC, ROS, HAI, BLF, AMD,…những cổ phiếu mà thị giá vốn vài trăm tỷ, cổ phiếu lưu hành thị trường ít, những cổ phiếu như này không khác gì đánh bạc, bản chất sinh ra để làm giá bán giá cao cho nhà đầu tư. Lên 20 thấy về 10 tưởng ngon, có khi nó còn về 5, về 3, về 1. Nó còn chia cổ phiếu giá giảm và hạn chế bán trong mấy tháng để giam hàng nhà đầu tư. Nếu không hiểu bản chất nhà đầu tư dễ mắc phải những sai lầm như vậy.Sai lầm số 2 kết hơp sai lầm số 4 nhà đầu tư sẽ trắng tay.

Sai lầm số 5: Kiên quyết không chấp nhận sai lầm, không dám cắt lỗ, thắng thua là chuyện bình thường trong đầu tư xác suất lên xuống 50:50 nên việc sai là chuỵện bình thường. Khi chúng ta vào lệnh có rất nhiều yếu tố những tin bất ngờ ập tới không lường trước được, nên khi chúng ta sai 5%-7% chúng ta cắt, chờ cơ hội khác, còn chúng ta mất 50% thì phải lời lại 100% mới lấy lại vốn, điều này cực kỳ khó khăn. Vậy nên có lúc chúng ta ăn 10% – 20% thì cũng phải có lúc lỗ 5% – 7%. Chấp nhận sai đúng là điều tất yếu trong đầu tư. Có thể chúng ta cắt sai nhưng nó sẽ giúp chúng ta an toàn vượt qua bão tố thị trường. Giống sự kiện bầu Kiên vừa ra tin, phiên sáng còn tăng nhẹ nếu nhà đầu tư tỉnh táo cắt lỗ thì cũng sẽ không ảnh hưởng bao nhiêu. Dầu đậu tương bán 29.0x lên 29,3 cắt lỗ thì cũng không gồng lỗ tới 31.5 và có thể đảo ngược đánh đúng xu hướng thị trường. Nên cắt lỗ cần 1 nhà đầu tư bản lĩnh và nó phải là 1 kỹ năng.

Sai lầm số 6: Hãy tham lam khi người khác sợ hãi,và hãy sợ hãi khi người khác tham lam –  “Warren buffet”.
Sao mình làm giống ông này mà mình vẫn lỗ nặng, cổ phiếu không có khái niệm giá rẻ hoặc giá cao mà là cổ phiếu tốt và cổ phiếu xấu, thị trường thì có thị trường tốt và thị trường xấu. Hãy mua cổ phiếu doanh nghiệp tốt nhất nếu chưa am hiểu thì nên lựa chọn cổ phiếu đầu ngành lúc nhà đầu tư sợ hãi nhất, cộng thời điểm chứng khoán chuẩn bị chốt NAV giai đoạn cuối năm. Và nó bắt đầu tăng lại từ đáy thì mình mới tham lam. Chứ cứ bắt dao rơi tự cho mình làm giống nhà đầu tư thành công rồi thắc mắc sao lại thua lỗ.

Sai lầm số 7: Mong manh giữa đầu cơ và đầu tư: Một khi đã kiếm tiền dễ dàng, những người nhạy cảm vào những lúc bình thường sẽ rơi vào cách hành xử giống như nàng Lọ Lem ở phòng khiêu vũ. Họ biết rằng, ở lại quá lâu trong đêm hội – một việc cũng giống như việc tiếp tục đầu cơ vào những công ty có mức giá cổ phiếu quá lớn so với mức lợi nhuận mà những công ty đó có thể đạt được trong tương lai – rốt cục sẽ chỉ đem đến quả bí ngô và những chú chuột. Khi chúng ta đầu tư và đầu cơ ranh giới rất mong manh. Chúng ta luôn muốn ở lại bữa tiệc thật lâu nhưng chúng ta không biết rằng chúng ta đang ở trong 1 bữa tiệc mà đồng hồ không có kim.

Sai lầm số 8: Sử dụng tỷ lệ vay (đòn bẩy) quá lớn mà không biết kiểm soát nó. Nếu nhà đầu tư sử dụng tiền mặt để giao dịch hàng hóa hay chứng khoán thì rủi ro rất thấp. Nhưng nhà đầu tư lại sử dụng nó mà không có kiến thức về quản lý ký quỹ rất dễ khiến tài khoản rơi vào trạng thái nguy hiểm. Khi chúng ta có 1 vốn vay 1 vốn thì lợi nhuận rủi ro tăng gấp đôi, khi vay tỷ lệ 1:10 thì rủi ro tăng gấp 10 lần. Điều này khiến tài khoản chúng ta biến động rất nhanh gây tâm lý hoảng sợ và mất kiểm soát, không thể cắt lỗ được khi số lỗ quá lớn. Vậy nên trước khi tham gia nhà đầu tư nên nghiên cứu kỹ phần ký quỹ của các sản phẩm đầu tư.

To be continuted…

 

Print Friendly, PDF & Email

436 thoughts on “8 sai lầm thường gặp của nhà đầu tư nhỏ lẻ

 1. Vanessa says:

  796600 966717Properly, that is wonderful, however consider further options weve got here? Could you mind submitting an additional post relating to them also? Several thanks! 284666

 2. miyevel says:

  With the help of Virtual Screenshot Manager, you can quickly get copy-paste working links for pics displayed on the web.
  In…

  VirtualScreen Plus for Windows 7 is a program which displays additional visual tools on your desktop:
  * Provide additional mouse painting tools
  * Show desktop icons for navigation
  * Create shortcut to desktop or to desktop items
  * Take a photo of the PC screen
  * Pin multiple images together to create one large…

  Virtual Screen Plus is a http://hudsonltd.com/?URL=https://stolcatneefit.weebly.com

  6add127376 miyevel

 3. welubo says:

  Author:

  Alain PetitPublisher:

  Alberta, USA

  Publisher:

  Purchase:

  View:

  Rating:

  Pricing:

  Free

  License:

  Shareware

  File Size:

  8.53 MB

  Installation:

  1. Install the software
  2. In the program directory, run DufnfileMgr.exe and follow the prompts

  User Reviews

  Lightning fast and easy to use. Loved the color coding of the duplicates. You can follow a link in the menu to a http://clients1.google.pn/url?q=https://disfslathmarsi.weebly.com

  6add127376 welubo

 4. newodi says:

  Exchange data importers for EWS, EDB, outbox, inbox, and single stores
  Exchange data exporters for: EDB, exchange primary store mailbox as well as single store mailbox
  Screenshots:

  After an update to Exchange Server 2016, it appeared that we have to reinstall the software or upgrade to Exchange Server 2019. This can take quite a while to manually install, update, and administer.
  What if there was a way to get all of the https://maps.google.com.lb/url?sa=i&url=https://tokelsecont.weebly.com

  6add127376 newodi

 5. andchan says:

  The app supports of wide range of documentation formats (HTML, RTF, PDF, EPUB, XHTML, PSD, TXT, TXT, SDMT, etc.) as well as many file types, image formats, videos and audios, among others.
  Handy application developed using JavaScript, C++, Python and Node.js
  Veron has been developed in a way that makes it a very easy-to-use application.
  The interface, features and https://laylminenven.weebly.com

  6add127376 andchan

 6. grahthe says:

  After all, nowadays, shrinking the PDF file doesn’t come out of the box. The developer lists some of the main issue areas: 3D rotation, extracting text from other formats, Apple (A2) and Microsoft Office (*.doc and *.docx) interoperability, uncompressed PDFs support, and PDF locker support.
  All in all, Smallpdf has a lot of potential. The app’s functionality, ease of use and price are all on point. Nonetheless, the app https://pradatnirea.weebly.com

  6add127376 grahthe

 7. lavzymr says:

  The only thing that should be taken into account is that you must be able to justify the investment of 90 days of performance, time and money, considering that you’ll have to install GhostScript and register the plugin in addition to the software program.
  Antivirus Information
  This product works fine with the major free and commercial antivirus programs without any issues.

  PDF Files The History Of PDF

  published:14 Apr 2017

  The History Of PDF

  The History Of PDF https://eswalilreu.weebly.com

  6add127376 lavzymr

 8. yolopro says:

  KontrolPack functionnality can be updated thanks to the use of modern technologies such as:

  Java in order to develop new features,
  Java on Demand for improving very fast the programming language,
  Java JAR library for self-contained application,
  JNI for creation of native ports,
  Autotrace library for Java,
  Java native interface for high efficiency,
  Embedded mode for ultra-fast development on J2ME platform…

  Download, Documentation, https://highflorical.weebly.com

  6add127376 yolopro

 9. balijany says:

  (NVIDIA’s new graphic cards come with it)
  ■ A Pentium II or better processor
  ■ 64 Meg of drive space; that is, if you have less than you should use a CD-ROM or DVD-ROM to boot to Windows rather than a floppy drive.
  ■ 2 MB of memory
  ■ No configuration file
  The slideshow can be a Windows
  screen saver, or as a
  program which can run
  autom https://rietamiro.weebly.com

  6add127376 balijany

 10. leofvit says:

  Are you enjoying reading our blog posts? We highly recommend to download the latest drivers from our site that are selected by our team on the basis of their popularity and their versions being the most compatible with your computer type – this way, you will get the current version of the drivers selected for free.

  Categories

  Our website is user-friendly and provides an excellent browsing experience. Unfortunately, there is a problem, which may prevent you from placing your order: the system cannot identify http://www.inner-live.com/popin.php?w=https://suiputtiera.weebly.com

  6add127376 leofvit

 11. gavlat says:

  The base course can be customized with the ability to specify CBR, H/C, S/C and ECC also, whereas the sub base can be either a single layer or multiple layers.
  The outcome of a productive road or highway has developed a layer system that safeguards the structural integrity of the entire structure and reduces service, maintenance and replacement costs. FlexPave allows users to enforce a layer structure upon the pavement structure.
  Enforce the maximum use of slabs and overlays http://cse.google.co.za/url?sa=i&url=https://maredisu.weebly.com

  6add127376 gavlat

 12. calldar says:

  .
  Spinned words and phrases will appear in a separate box above the left input box. This means that you can use the software to compose a full text in advance, where the next step is to spin a small part of that text and paste it in somewhere, like a forum signature for instance.
  You may want to check out Spinbot, which provides extra sets of synonyms, as SeoDev Synonymizer provides only 40+ synonyms by default.

  Spin https://www.sportvision.rs/newsletter/?task=pp&messageId=87&redirectToUrl=https://quiwebbibund.weebly.com

  6add127376 calldar

 13. laymea says:

  et will have to run over to Portland everyday and do a little bit of juggling to get to work, but who is it to get priority back from.

  Now, if you’ve sat through any of these that are enough to get you thinking about such things, how about something a little different? (I wonder…) How about, what does the city of Portland think their priority is? How about me?

  I’m a fan of Portland, and I� https://comnuzzgelu.weebly.com

  6add127376 laymea

 14. xylrean says:

  The first time you start the program it will ask you to confirm you want Background MP3 Encoder to start automatic to your desired folders on startup.
  The program will start, and sit quietly in the background waiting for a file to appear. In the scheduled tasks dialog, you can change the performance time (you can even set to never start automatically).

  What’s new in this version:

  The GEO-location will now allow you to select sectors, radius and the starting https://sualcamiga.weebly.com

  6add127376 xylrean

 15. palole says:

  It only takes a few clicks.The invention relates to a motor vehicle, in particular an armored vehicle, with a rear wheel guide of the kind used for large armored military vehicles, which are known from U.S. Pat. Nos. 4,550,803 and 4,371,112.
  This kind of rear wheel guide is used to transmit vibrations and forces that occur in the driveline to the rear axle. This is then done in order to reduce the vibrations and forces transferred https://houchidanpea.weebly.com

  6add127376 palole

 16. valcorn says:

  Scapy decodes and reconstructs IPv4 and IPv6 headers, as well as varies other headers, such as TCP, UDP, ICMP, ARP, etc. Besides that, the app has the capability to save or send pcap files generated by a user at the request of pcap_save or pcap_send functions, respectively.
  And much more …
  The application can work both directly, when launched without any parameters, and graphically via a taskbar icon, which https://www.foscapp.com/upload/files/2022/05/fvgX3j867rzT1QVmKpv9_19_a6025eb11ef2c7c5dec93d58adc1edc2_file.pdf 05e1106874 valcorn

 17. armylee says:

  appears after writer started
  For details of compatible CD writers please refer to:

  Does your audio/video program ever ask you to insert an audio or video disc? If you do, this may be a time-saving free utility from Far Manager. Simply push this free tool into the Microsoft Center, and your iTunes, Windows Media Player, Windows Movie Maker, Cool Edit Pro, Ulead Movie https://wakelet.com/wake/-4Hl9XIS-BJJrP0Mx1b71 8cee70152a armylee

 18. pannhes says:

  That said, we can’t help but feel that BullGuard Antivirus would have benefitted from an up-to-date definition of malware and a more functional antispam component as part of the first release.
  Antivirus programs are good at tracking down threats but they may fail to properly keep up with everything that runs on the Internet. To counter this, BullGuard Antivirus has a role in the very technology that is used to spy on us – its SafeBrow https://www.fzy.org.uk/profile/outinsosunbeakors/profile
  66cf4387b8 pannhes

 19. wyndhai says:

  Super DVD Creator is a perfect intro to DVD disc manufacturing – that is if your budget does not stretch to the retail version of any other application. The same downside, however, applies to Super DVD Creator that it costs money; that is, you can easily get the DVD disc creator for free. We do suggest that you try out the freeware version and see whether you like it – then you’ll be able to make your decision once and for all. Super DVD Creator is a perfect merger of https://www.skiclinics.com/profile/fekirknosaclaithe/profile
  66cf4387b8 wyndhai

 20. valocha says:

  ■ The registration version has limitations in the number and length of calls a user can make and in the number of non-registered users.
  Why is it free?
  Proudly free software is always better because paid software is expensive and controlled.
  Limitations are also more helpful than the promise to make you rich, being the product free is good enough.
  ■ You have to register to use it.
  ■ It is not hosted by your personal server https://www.euroinstituteofskincare.com/profile/tennigeparconsflor/profile
  66cf4387b8 valocha

 21. janijayd says:

  Its simple UI is clean and minimalistic, whilst the default editing and color data management tools are intuitive and easy to understand. In addition, the application comes with a 3D gallery and tools like curve builder that can help you design towards a specific art direction.
  The suite is available to download for free to Creative Cloud users; the Windows version of its tools costs $25.

  Sculpteo is an online tool that enables you to create high-quality plastic 3D models in https://www.ridgewoodlibrary.org/profile/chrondertisakantcos/profile
  66cf4387b8 janijayd

 22. armajaq says:

  Q:

  Use pip to install modules written in C

  How can I use pip to install a module written in C? (I know it’s in C because when I print out the inspect module I get: ‘inspect’ module, ‘function’ object).
  The target is to run the python virtualenv on Ubuntu, and as far as I understand pip handles only DLLs and python code, so I was looking for any API in the standard library that allows me http://www.advisortic.com/?p=22298
  ec5d62056f armajaq

 23. ysblat says:

  The code also support a stream mode.

  voiceController
  Used to control all sounds.
  + Sixvoice(int) specify number of sound channels.
  – SetVoice(Wvoice_stream*, int) specify channels.
  – SwitchVoice(int, int) switch between stream pages.
  – ResetVoice(int) reset all sounds to default/0.
  – SetVoiceReverb(Wvoice_stream*, int) specify reverb channels.
  Note:
  Channel numbers start from 1 and go from left to right and top to bottom.
  Channel 1 http://formeetsante.fr/wp-content/uploads/alolau.pdf
  ec5d62056f ysblat

 24. lintane says:

  Features include:
  BBS browsing (about 50 interfaces searched)
  Data Transfer (send any file or mailbox) to remote system
  File Transfer (send any file or mailbox) to remote system
  Email
  HTTP host info
  Echo reception
  Select and Auto Locate a Telnet session

  Awards and recognition
  PCMan X is the best of the best.
  PCMan X was on the winning team of the competition “E.U.” (European Union). https://jasonstillmusic.com/wp-content/uploads/2022/06/garntar.pdf
  ec5d62056f lintane

 25. hamlulr says:

  * WinPcap Package version 3.10 or later includes CapsGraph.

  General Cap Features:
  * Plot existing cap file (CapsGraph Plot Cap File)
  * Read config file, save and load graphing configurations
  * Threshold packet to display label packets (Packet Value, Index, Time Stamp and Time Stamp Delta between packets)
  * Save and load graphing configuration files
  * Displaying packet capturing files at real time (you are able to display 10Hz https://bodhirajabs.com/cerita-sex-ngentot-ummahat/
  ec5d62056f hamlulr

 26. giabev says:

  Its lightweight interface makes it very user-friendly, even for so called novice users. Furthermore, its stable development environment makes it suitable for all types of development projects.
  Practical
  As stated above, this software offers many useful features that help simplify your tasks as a developer. They are carefully and successfully integrated into the UI design of Blisk, thus letting you work with ease.
  You just need to launch the program and select the features you want to have.
  Fitted to both novice https://prestigioapp.com/social/upload/files/2022/06/F1qRKjJtQHJa6Md4FfnJ_04_f2ee2b22e2e456565a610449898f86c7_file.pdf
  ec5d62056f giabev

 27. femijeb says:

  For the price you pay for Foxmail it is definitely worth having at your disposal. It is more expensive than many others programs you have at your disposal but the interface and features make it worth it. When asked about Microsoft Office or McAfee this same software it less expensive but still well-worth it.
  Note: The review of the application described the interface inside the English version and has been tested by the vendor itself. The reviewer has tried to evaluate the Spanish version too but due to the https://globalart.moscow/rezultat/3dmgame-dll-mad-max-crack-13/
  ec5d62056f femijeb

 28. verdola says:

  Input by drag-drop pics allows you to browse provided picture folder and images with faces inside, having the choice to select first or last image based on their rotation.
  Possible result are 1) green face – verification passed, red face – verification failed, 2) solid green – always verification passed, block red – face not found
  Application allows you to:
  – select a face (for example, dog, face with white hair);
  – indicate whether to verify or not to verify https://neherbaria.org/portal/checklists/checklist.php?clid=7211
  ec5d62056f verdola

 29. paigkar says:

  If you would like to check out the link to download the program, click here now.

  NOTE: This program is not supported anymore, but it can still be downloaded and used with the limitations mentioned on this page.

  Peroit PDF Merger is a lightweight software application whose purpose is to help you merge multiple PDF files into a single one.
  Clean feature lineup
  The program sports a straightforward design that helps you set up the configuration parameters with minimal effort. PDF files can http://maxcomedy.biz/red-dead-redemption-pc-rar-password-torrentl/
  ec5d62056f paigkar

 30. letieve says:

  If you have a word pattern with questions, e.g. “words which start with the letter a, end with the letter b and have three letters which do not contain the letter c, or end with the letter d”, then the words that match this pattern will all start with ‘a’, all end with ‘b’, and have no ‘c’ and have no ‘d’. So, typing in the question, e.g. ‘a b d’ would give a list containing http://freemall.jp/shanky-holdem-poker-bot-license-genrator-latest.html
  ec5d62056f letieve

 31. darpany says:

  Pros
  Good UI
  Advanced filters
  Intuitive menu structure
  Streamline monitoring
  Google integration
  Specific time scheduling
  Cons
  No direct uninstall button
  No out-of-the-box report generation
  Single-purpose use
  Bottom Line
  Although this program is aimed mostly at monitoring Windows 7 and Windows 8.x operating systems, Family Cyber Alert should be considered among other tools capable of assisting you in your task.

  Malwarebytes Anti-Malware is an excellent threat- https://still-chamber-27237.herokuapp.com/The_Commuter_English_dual_audio_hindi_eng_720p.pdf
  ec5d62056f darpany

 32. takaorr says:

  However, you can enable a separate backup plugin for each application you want to backup, so it’s not needed to run Backup4all everywhere in your PC.

  Important note on Backup4all 3.9.8: The upgrade version 3.9.8 and later contain a new kind of interface and application which is not compatible with the old backup service and the old browser! The old browser interface of Backup4all is for the old browser and the old version of Backup4all ( https://www.kmjgroupfitness.com/aplus-screen-recorder-4-0-1-6-with-key-free-3264bit-march-2022/
  50e0806aeb takaorr

 33. conqjair says:

  ■ If you use Windows Vista, make sure that the port parameters are 1024 and 16.
  ■ If you use a web server (IIS) on your Windows Vista machine, you may have to change the value of a console application parameter.
  Hit the download button now and download FONmaker.

  The Open Font Library (OFF) is the most popular open source font format, designed for using scalable vector fonts within web pages. It can be used with web https://webystrings.com/advert/financial-outlook-x64/
  50e0806aeb conqjair

 34. burpanc says:

  More information
  Regarded as one of the major formats in the music video game industry, CUE is a tool used to generate a file containing playback and other information from the music video game player.
  NRG is a framework for expressing procedural textures, and processes instrument IRs and sample positions to create downloadable software instruments.
  Related articles
  Known applicationsQ:

  Java / SocketIO – Receiving ‘AUTHENTICATE’ response

  so i’m having a problem https://annodyne.in/wp-content/uploads/2022/06/latoker.pdf
  50e0806aeb burpanc

 35. belofarr says:

  Did you know that each of us has an appdata.dat file? The files are available in Windows search on other computers and are not visible. The file contains information that let this file get me into my desktop.
  Appdata files on the other hand allows you to modify and modify information of Chrome’s history. This is extremely rare as it might impact the browsing history which you might not even know if it has.
  Here is the way you can find it. Please click https://simenisicasa.wixsite.com/garasihard/post/mslr-crack-latest
  50e0806aeb belofarr

 36. fausjez says:

  In practical terms, NetSupport School integrates a language teaching software, a learning management system, a complete collection of multimedia materials and tools for teachers, as well as a set of management systems. Its unique components integrate and synchronize seamlessly to create an IT classroom that inspires students and offers teachers a wider range of tools.
  The E-Learning Toolbox is a standalone product that comes with an optional, self-support software platform, which can be easily integrated into any network, system or educational platform https://dapartovesi.wixsite.com/terpetame/post/ycad-crack-free-latest
  50e0806aeb fausjez

 37. kenrsadi says:

  ■ ABC Radio NT (North Eastern Territory)
  You can listen ABC Radio online by this app.
  Go to the Internet and enter “www.abc.net.au”
  This apps is free and there is no any advertising.
  ABC Radio Music app (ABC Music) added a new function.* Purchase a Radio Licence for ABC Radio online at a price of AU$15 for 1 month.
  Minimum purchase of US$1 for a month.
  It is possible https://jariosos.com/upload/files/2022/06/snbh9WUdur6LYNhWV3DQ_06_1ddcb95ef6de1b7ec876544ddd1d9a77_file.pdf
  50e0806aeb kenrsadi

 38. everaur says:

  PhotoBox is a simple drawing program that allows us to draw on the image within the program itself, using a brush, a pencil or the stylus. The drawing appears in clear and can be easily erased by clicking. The app will also store the drawings in the JPEG image file.
  PhotoBox is ideal for photographers or for those who like to draw or paint on the images of photographs. The program can be used by all android users since it has been created specifically for this. https://sportsworldtulsa.com/wp-content/uploads/Portable_GreenForcePlayer.pdf
  50e0806aeb everaur

 39. reygdayl says:

  This utility is definitely worth checking out.

  In this easy-to-use video tutorial, Renato Xavier of vTuner explains how to generate a list of suggested versions for a file or your entire projects. The List of Suggested Versions in Visual Studio (or VSTS) is one of the most useful features of Visual Studio. To view the list of suggested version content you can do various things. If you use Suggested Versions by default, the list appears when you https://stealthilyhealthy.com/wp-content/uploads/2022/06/glynger.pdf
  50e0806aeb reygdayl

 40. colomado says:

  Unfortunately, there aren’t any third-party plugins, and we have no idea why.
  User Review
  Like the software? Then you’re going to enjoy receiving the next issue (Catchword: Live in Microsoft) right in your mailbox! This question and answer community — wherein you are one of the trusted. If you know something we should consider improving, mention it. Finally, please consider leaving your own review for this author. This is crucial to the future of Ruby https://www.svmhonda.com/business/home-web-server-registration-code-for-windows/
  50e0806aeb colomado

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.