Chứng khoán tàn khốc, Ý bị khóa, Trump tìm cách trấn an khi coronavirus lây lan

ROME (Reuters) – Tất cả các nước Ý đang bị khóa, thị trường tài chính và các tù nhân bạo loạn đã nói rõ vào hôm thứ Hai về việc dịch coronavirus toàn cầu đang lan rộng ra mọi lĩnh vực của đời sống kinh tế và xã hội.

Các thị trường chứng khoán lớn ở châu Âu đã giảm hơn 7%, các chỉ số của Nhật Bản giảm hơn 5% và thị trường Mỹ đã giảm hơn 7% sau khi Ả Rập Xê Út tiến hành cuộc chiến giá dầu với Nga, khiến các nhà đầu tư sợ hãi vì dịch coronavirus đang chạy ra ngoài.

Tại Ý, bối cảnh dịch bệnh tồi tệ nhất ở châu Âu với các ca nhiễm trùng và tử vong vẫn tăng vọt, chính phủ đã thực hiện các bước quyết liệt nhất để ngăn chặn dịch bệnh, ảnh hưởng đến khoảng 60 triệu người. Nó ra lệnh cho tất cả mọi người trên khắp đất nước không được di chuyển ngoài nơi làm việc và trường hợp khẩn cấp, cấm tất cả các cuộc tụ họp công cộng và các sự kiện thể thao bị đình chỉ, bao gồm các trận đấu bóng đá.

Những cái chết ở vùng Bologna của Milan – nơi đã bị khóa với các rạp chiếu phim, nhà hát và bảo tàng đóng cửa và số giờ nhà hàng bị hạn chế – tăng 25% trong một ngày lên 333, trong khi số người chết quốc gia tăng 97 đến 463, cao nhất thế giới sau Trung Quốc.

Hơn 9.000 người đã bị nhiễm bệnh ở Ý trong vòng chưa đầy hai tuần, trong tổng số hơn 113.000 trên toàn cầu tại hơn 100 quốc gia. Gần 4.000 người đã chết trên khắp thế giới, đại đa số ở Trung Quốc đại lục.

Bây giờ, virus đã có chỗ đứng ở rất nhiều quốc gia, mối đe dọa của đại dịch đã trở nên rất thật, Tổng Giám đốc Tổ chức Y tế Thế giới của Ted Ted Adhanom Ghebreyesus nói trong một cuộc họp báo.

Nhưng ông hoan nghênh các biện pháp cứng rắn của Ý, lưu ý rằng chỉ có bốn quốc gia – Trung Quốc, Hàn Quốc, Ý và Iran – chiếm 93% các trường hợp trên toàn thế giới. Israel ra lệnh cho bất cứ ai vào nước này phải tự cách ly trong 14 ngày vào thứ Hai.

Đây sẽ là đại dịch đầu tiên có thể kiểm soát được. Điểm mấu chốt là chúng ta không phải chịu sự chi phối của virus.

Tại Hoa Kỳ, nơi đã báo cáo hơn 600 trường hợp và 26 trường hợp tử vong, chính quyền đã tranh giành vào hôm thứ Hai để đảm bảo người Mỹ đang đối phó với sự bùng phát khi thị trường chứng khoán sụt giảm và các quan chức y tế hàng đầu kêu gọi một số người tránh tàu du lịch, du lịch hàng không và công chúng lớn tụ họp.

Tổng thống Mỹ Donald Trump, người tiếp tục phát hiện mối đe dọa do virus giống cúm gây ra, cho biết ông sẽ công bố các biện pháp kinh tế vào thứ ba và sẽ thảo luận về việc cắt giảm thuế biên chế với Quốc hội để thúc đẩy nền kinh tế.

Trump gần đây đã dành thời gian với hai thành viên của Quốc hội, bao gồm một người cưỡi trên Air Force One, người đang tự cách ly về những lo ngại về việc tiếp xúc với virus. Phó Tổng thống Michael Pence cho biết ông không biết liệu Trump đã được xét nghiệm coronavirus hay chưa.

Trên khắp thế giới, các chuyến bay đã bị hủy bỏ, các cộng đồng và tàu du lịch bị cô lập, và các buổi hòa nhạc và hội chợ thương mại bị hoãn lại. Trong khi một số quốc gia, chẳng hạn như Trung Quốc và Ý, đã chuyển sang các biện pháp quyết liệt để cố gắng trì hoãn sự lây lan của vi-rút, thì các quốc gia khác vẫn ở trong giai đoạn ngăn chặn các vụ tấn công, trong đó các trường hợp cá nhân vẫn có thể được theo dõi.

nh, với năm trường hợp tử vong từ gần 300 trường hợp được xác nhận, cho biết họ sẽ vẫn ở trong giai đoạn đó cho đến bây giờ, cho phép các cuộc tụ họp và sự kiện thể thao lớn tiếp tục, trong khi chuẩn bị rộng rãi để chuyển sang giai đoạn trì hoãn.

Tại nước láng giềng Ireland, thủ tướng Leo Varadkar, cho biết gói coronavirus trị giá 3 tỷ euro (3,4 tỷ USD) đã được thỏa thuận.

Các quỹ dành riêng cho một sự rạn nứt bất ngờ tiềm tàng trong quan hệ thương mại với Anh, đã rời Liên minh châu Âu, đã được chuyển sang giảm thiểu coronavirus.

Có lẽ cũng đáng kinh ngạc, Varadkar tuyên bố hủy bỏ tất cả các cuộc diễu hành được lên kế hoạch cho lễ hội Ngày Thánh Patrick quốc gia vào ngày 17 tháng 3, bao gồm một ở Dublin thu hút hơn 500.000 người từ khắp nơi trên thế giới.

Tại Tây Ban Nha, các trường học đã bị đóng cửa trên khắp khu vực Madrid và thủ đô Vitoria của xứ Basque trong hai tuần khi các trường hợp đứng đầu 1.200 trên toàn quốc.

Ở vùng Vịnh, nơi hầu hết các trường hợp xuất phát từ du lịch từ Iran, trọng tâm là kiểm soát biên giới. Ả Rập Saudi cho biết họ sẽ phạt những người không tiết lộ thông tin y tế và chi tiết du lịch khi nhập cảnh lên tới 133.000 USD.

Iran, với 7.161 trường hợp và 237 người chết, cho biết họ đang tạm thời thả khoảng 70.000 tù nhân vì virus coronavirus.

Trung Quốc và Hàn Quốc đều báo cáo sự chậm lại trong các bệnh nhiễm trùng mới. Trung Quốc đại lục, bên ngoài trung tâm ổ dịch của tỉnh Hồ Bắc, không ghi nhận trường hợp nhiễm coronavirus mới nào trong ngày thứ hai.Trình chiếu (11 hình ảnh)

Hàn Quốc đã báo cáo 165 trường hợp mới, đưa tổng số quốc gia lên tới 7.478, trong khi số người chết tăng lên một đến 51.

Với tốc độ gia tăng các ca nhiễm mới ở mức thấp nhất trong 11 ngày, Tổng thống Moon Jae-in cho biết Hàn Quốc có thể sớm bước vào giai đoạn ổn định của nhóm Hồi giáo.

Ở Ý, giai đoạn đó dường như vẫn còn xa.

Nhà chức trách cho biết bảy tù nhân đã chết khi các cuộc bạo loạn lan rộng qua hơn 25 nhà tù trên khắp đất nước về các biện pháp áp đặt để chứa coronavirus.

Cảnh sát và xe cứu hỏa tập trung bên ngoài nhà tù chính ở thị trấn Modena phía bắc, nơi xảy ra một số vụ bạo lực tồi tệ nhất.

Các nhân viên gác cửa ở Rome và Milan cho biết cảnh sát đã đến thăm họ để cảnh báo rằng họ có nguy cơ đóng cửa nếu họ để khách hàng rúc vào nhau.

Chúng tôi cùng nhau đi vào quán cà phê nhưng được bảo là đứng cách xa nhau. Điều đó thực sự kỳ quặc bởi vì chúng tôi là bạn bè, anh nói Ilaria Frezza, một sinh viên 21 tuổi.

Nhưng quán bar cô ở, trên thực tế, gần như bị bỏ hoang.

Tôi ước mình gặp vấn đề trong việc ngăn cách mọi người, nhưng đó là điều tôi lo lắng nhất, ông nói, Franco Giovinazzo, người điều hành Spazio Caffe ở Rome. Vấn đề thực sự là không có ai ở đây.

559 thoughts on “Chứng khoán tàn khốc, Ý bị khóa, Trump tìm cách trấn an khi coronavirus lây lan

 1. fillnoe says:

  It is also available for Windows 7 devices.

  VietOCR.NET Review

  ImportText is a utility application that allows you to extract text from scanned images. This versatile tool enables you to perform accurate and reliable OCR (Optical Character Recognition) on your images, just by selecting a region of the text image.

  Main Interface

  ImportText is a…

  VietOCR.NET Review

  Loading and processing text from scanned images is a http://www.lumc-online.org/System/Login.asp?Referer=https://obculdiran.weebly.com

  6add127376 fillnoe

 2. wakeelid says:

  Do you need a No-Frills, eReader which is light in your pocket and can be taken anywhere? At less than a quarter of the price of a Kindle? Well with our new eReader-2 compatible library; that’s the case!
  Amazon’s no name eReader 2 (we’ll call it the eReader) is going to cost you $69.
  So easy reading. Period. No DRM and no Subscription required. Kindle’s DRM only lets on- https://ramrerenic.weebly.com

  6add127376 wakeelid

 3. hassweer says:

  These enhancements can be made with less of a lag, leaving the user-experience more intuitive and user-friendly when the ultimate package is installed.

  Since so much of the user experience relies upon proper usage of a mouse, it’s important to make sure its accuracy is understood and that the interface is intuitive and ergonomically correct. Here are a few tips on using Windows to improve your overall mouse usage.
  Screen cut corners
  When you initially use Windows, the screen may http://izhspecin.ru/bitrix/rk.php?goto=https://maugraphnitchma.weebly.com

  6add127376 hassweer

 4. laudav says:

  When we tested the latest version of SecureX a long time ago, we were truly impressed with its functionality, but now, after many years, updates are something we look for. One cannot expect this product to be as good as it was back then, but at least things ought to get better.

  Cons

  SecureX is a competent and well-designed anti-malware program that offers us many useful options. However, the setup of the package is not the best we’ve https://salchamonsunc.weebly.com

  6add127376 laudav

 5. sakhnath says:

  If you work with programming code frequently, find the features and tools offered by this application useful and highly intuitive to use, making FlexEdit a compelling alternative to standard code editors.
  Features

  View and edit hexcode

  Safe to use

  Best suited for Linux, Mac, and Windows OS systems

  Support for running on 64-bit systems

  Standard supported source code formats are: C, C++, C#, C++/CLI, CSS, Java, http://toolbarqueries.google.tl/url?q=https://fortdealdujul.weebly.com

  6add127376 sakhnath

 6. shachar says:

  Reader’s commentary
  We would like to make one thing clear; Komodo Edit is a piece of software, not a development platform. And although it’s possible to set up a basic development environment using the web-based IDE (via Komodo’s online store), you are still at the mercy of third parties if you ever want to do something else.
  On the other hand, the great range of optional software add-ons and plugins offered by a third-party marketplace, like that of https://www.gumexslovakia.sk/?URL=https://awinoven.weebly.com

  6add127376 shachar

 7. alaroza says:

  U.S. technical hit rate predictable after two years.
  After training much longer, some data must be current as they are used. Sixteen highly skilled technologists provided data for five U.S. commercial magnetic resonance imaging technologists. There is an effective and passable correlation between the mean of technologist errors in percent of measured values and the number of years from technical training. The intercept of this line is zero, but one can predict the rate of errors after two years using either https://cse.google.cl/url?sa=i&url=https://quiwebbibund.weebly.com

  6add127376 alaroza

 8. foroly says:

  Extras
  While TextMaker does not offer any other extras, PlanMaker offers an extensive set of tools, including advanced filters, make calculations, smooth curves, use formulas and functions, start or stop date range, as well as refresh a whole sheet, a whole range, or just a single cell, object or paragraph.
  It is possible to insert time delayed e-mails, send a message to agent, use automatic time stamping, convert a document into G-Code, and so https://www.google.iq/url?sa=t&url=https://otprodallo.weebly.com

  6add127376 foroly

 9. utamar says:

  You currently have JavaScript disabled. This site requires JavaScript to be enabled. Some functions of the site may not be usable or the site may not look correct until you enable JavaScript. You can enable JavaScript by following this tutorial. Once JavaScript is enabled, this message will be removed.

  ×

  Web Site Info

  Beam of light (Thunderbolt) – Tech

  Gigabyte (Antur Ena) – Hardware

  Glossary

  Sapience https://kbustivena.weebly.com

  6add127376 utamar

 10. saksawy says:

  You can skip unwanted frames by just clicking them, which won’t affect the original video and won’t make any changes to it. You can also extract frames from the video for saving them separately, for example you can take every 10 th frame for web post production, which will save time on site.
  Download VisiCrop for Free, the key features include:
  – Video cropping/cutting tool that allows adding/deleting/laying out of frames, removing certain parts https://handnaptiojour.weebly.com

  6add127376 saksawy

 11. yelmelo says:

  Skype Blue Colored Skype Windows 2000 icons are very simple icons. And they are also colored blue. These Skype Blue Windows 2000 icons are fairly easy to work with. They don’t seem to be excessively vibrant, but they are colourful, and the actions can be improved quite a bit.

  You can download this pack in vector format or the high resolution PNG format for Windows. Here you can download the medium and high resolution PNG format.

  The beauty of the vector format is http://clients1.google.cat/url?sa=t&url=https://greserovig.weebly.com

  6add127376 yelmelo

 12. yelyelli says:

  ■ Windows 7/10/mac OS v10.9/v10.10/Linux (32 bit/64 bit)
  ■ 16 bit or more Input/Output
  Performs well on all tested platforms
  Instructions:
  ■ Download Iblit here and install in your OS.
  ■ Open the synthesizer by double click in your FOLDER or by browsing to the.exe file.
  ■ Experiment by changing the http://www.103.kz/iframe/?id=10357093&ref=http://data.batubarakab.go.id/uploads/user/2022-04-24-195653.704164JOKER123.4.html&url=https://exokilrip.weebly.com

  6add127376 yelyelli

 13. davgle says:

  To start with, download and install the suitable version of File Types for the following operating systems:
  Windows 10
  Windows 10.1
  Windows 8.1
  Windows 8
  Windows 7 and Vista

  If you are one of those people who have a hard time to find simple solutions to all your problems, look no further because your luck has just turned into happiness.
  Sleep gains the ability to add custom queries to help you find the right solution easily through their Smart Profile tool. https://jerconscenpa.weebly.com

  6add127376 davgle

 14. corbyrt says:

  SexCall 2 HD – SMS and Call & Chat – is a name that will be recognized worldwide since SexCall was released. This is an especially powerful version of a wonderful program with 1000 new ideas in 1200 functions. SexCall 2 HD has a modern interface and a lot of new features, such as support for the alphabet keyboard or joystick’s buttons. By means of these, you can transfer texts, calls and in-game. That makes SexCall an ideal basis for all kinds of conversation https://www.zucando.com/responsive-website-checker/index.php?url=https://frachurdcari.weebly.com

  6add127376 corbyrt

 15. reijebe says:

  Download TuneSleeve (link) to your PC!

  MAGGOT and The AVELLASA
  is an Italian underground rock and heavy metal band.
  Their musical style ranges from melodic / progressive rock to heavy metal, and from folk / indietronica to doom. The band gives a great attention to detail due to the chaotic and complex compositions, and the spontaneous creation of a crowd of songs, an unique style in a scene where many bands offer nothing but apparent http://www.suaopiniao1.com.br//upload/files/2022/05/JwY6dCdjmCwXmijJzEPt_19_8bc5a79e23aab8809b39c94086092381_file.pdf 05e1106874 reijebe

 16. karedwy says:

  Users can easily change the menus for options and test results in addition to monitor the units using this program.

  P1 Pixel Race is the second installment in the Pixel Race series, where players are required to race thru paths while avoiding obstacles that may slow them down and defeat them. Features: – 2 game modes: the default single player mode, and a challenge mode that offers multiple levels to play on. – 4 battle modes to choose from, 3 standard (time/distance) and 1 mad https://clubnudista.com/upload/files/2022/05/58BYigraPmlAHvTcsTUX_19_4a5e34cd715e9424f2198069786dd258_file.pdf 05e1106874 karedwy

 17. gysealee says:

  Smart Favorites (Windows)

  Read Now Add later Time Left

  We all browse our favorite webpages and look for something new to brighten and improve our personal and work lives. The Internet is filled with entertaining and educational sites, which we add to the favorite folder, in order to easily check them. Most of the time, our web browsers store those URLs in an unorganized manner, which might bring a lot of frustration when we try to find a specific one. https://wakelet.com/wake/jqvGklNWlf3E-DicR3FGm 8cee70152a gysealee

 18. yestal says:

  Free Up System RAM
  With help from our FREE Registry Cleaner you can remove security threats, recover fragmented files, speed up boot and application startup times, solve browser crashes, improve internet security and protect your privacy.Yeah, believe it or not, the first of the ‘big three’ was less than ideal. In truth, I was going to use the lab puppy, but the 3B2 lab was a freebie…no, not that kind of freebie; I had my https://wakelet.com/wake/mkpkZo00iFtm79mcRbhrw 8cee70152a yestal