Phân Tích Bông Ngày 27/05/2021: Giá Bông Sắp Bước Vào Xu Hướng Giảm Trung Hạn

TIN TỨC

Giá bông đi ngược dòng trong nhóm nguyên liệu công nghiệp

– Giá bông giảm 0.33% về mức 82.44 cent/pound.

– Điều kiện thời tiết thuận lợi tại các khu vực gieo trồng chính tại bang Texas cùng với sự tăng giá của đồng Dollar đã tạo sức ép lên giá bông.

Báo cáo từ USDA dự báo nguồn cung eo hẹp cho cả năm 20/21 và 21/22

– Số lượng bông vụ cũ trên thế giới cho thấy nguồn cung khiêm tốn hơn so với tháng Tư. Về phía nguồn cung, lượng bông của thế giới đã giảm 600,000 kiện, chủ yếu là do sản lượng của Ấn Độ giảm mạnh. Tuy nhiên, nhìn chung sản lượng thế giới ít thay đổi do sản lượng của Trung Quốc tăng lên bù trừ cho phần mất đi của Ấn Độ. Về phía cầu, lượng tiêu thụ được báo cáo ít hơn gần nửa triệu kiện vào hàng tháng do sự lây lan của COVID ở Ấn Độ, dù vậy vẫn có gần 300,000 kiện hàng được xuất khẩu.

– Những dự báo về mùa vụ mới trên thế giới đều phản ánh sản lượng cao hơn so với cùng kỳ năm trước ở Brazil, Australia, Mali, Pakistan, Ấn Độ và Thổ Nhĩ Kỳ. Tiêu thụ toàn cầu dự kiến sẽ tăng hơn bốn triệu kiện hàng năm, mức tăng trên trung bình hàng năm là 3.5%.

– Bảng cân đối cung/cầu bông của Hoa Kỳ cho thấy tổng sản lượng của vụ mùa năm 2020 của Hoa Kỳ đã được cắt giảm khoảng 90,000 kiện trên một mẫu vuông. Ngoài ra, xuất khẩu bông vụ cũ của Hoa Kỳ đã tăng 500,000 kiện, phản ánh tốc độ xuất khẩu mạnh mẽ. Việc sản lượng thấp hơn và xuất khẩu cao đã khiến dự trữ của Hoa Kỳ giảm 600,000 kiện. Dự trữ thấp hơn đã hỗ trợ cho giá bông trên thị trường tương lai.

– USDA cũng đã đưa ra những dự báo không mấy ngạc nhiên về cung và cầu bông vụ mới của Hoa Kỳ. Về phía nguồn cung, họ áp dụng năng suất trung bình và dự đoán sản lượng đạt 17 triệu kiện. Về phía cầu, họ cho rằng ngành kéo sợi trong nước sẽ phục hồi nhẹ trong khi xuất khẩu không đạt được tốc độ cao như trong lịch sử và đặt mục tiêu 14.7 triệu kiện. Tồn kho cuối kỳ được dự đoán ở mức 3.1 triệu kiện, cho thấy nguồn cung bị thắt chặt.

Hoàn tất tham vấn hỗ trợ giá bông cho Bộ An ninh Lương thực và Nghiên cứu Quốc gia – Ấn Độ

– Các bên liên quan đến bông tại Bộ An ninh Lương thực và Nghiên cứu Quốc gia đã hoàn tất quá trình tham vấn về mức giá hỗ trợ đề xuất cho cây bông và bản tóm tắt sẽ sớm được chuyển đến Ủy ban Điều phối Kinh tế (ECC).

– Phó chủ tịch Ủy ban Bông Pakistan và chuyên gia tư vấn MNFSR, Tiến sĩ Muhammad Ali Talpur cho biết quá trình tham vấn về giá hỗ trợ bông đã được hoàn tất và bản tóm tắt về việc hỗ trợ sẽ sớm được trình bày tại cuộc họp ECC. Ông cho biết cả nước đã đạt sản lượng kỷ lục về mía, gạo và ngô trong năm nay.

– Tương tự, chính phủ liên bang hiện đang tập trung vào việc tăng sản lượng bông và cách đây vài ngày, Bộ trưởng Liên bang về An ninh Lương thực Quốc gia Syed Fakhr Imam đã yêu cầu các quan chức cấp cao của Bộ An ninh Lương thực Quốc gia ấn định mức trợ giá bông bằng việc phải chuẩn bị một bản tóm tắt, trong đó một bản tóm tắt đã được chuẩn bị với quá trình tham vấn của tất cả các bên liên quan.

– Bản tóm tắt sẽ sớm được đưa ra trong cuộc họp ECC tiếp theo. Nó sẽ được trình lên cuộc họp để thông qua. Tiến sĩ Muhammad Ali Talpur cho biết sản lượng bông dự kiến ​​sẽ cải thiện và tăng trong năm nay so với năm ngoái và cho đến nay có những chỉ số tích cực về việc trồng bông ở cả bốn tỉnh và cả nước sẽ có 10,5 triệu kiện bông trong vụ mùa hiện tại.

– Ông cho biết họ đang cố gắng hết sức để đạt được mục tiêu sản xuất và về vấn đề này, bốn tỉnh đã được chính phủ liên bang trợ cấp 10 tỷ Rupi cho nông dân trồng bông. Ông cho biết người trồng bông nên hoàn thành việc đăng ký càng sớm càng tốt theo thủ tục trợ giá ở các tỉnh tương ứng để nông dân trồng bông có thể nhận được mức giá hỗ trợ phù hợp, phù hợp với chi phí sản xuất.

Giá bông Ấn Độ vẫn sẽ ổn định trong năm tài chính 2022

– Theo báo cáo mới nhất của Tổ chức Đánh giá và Nghiên cứu Ấn Độ (Ind-Ra), giá bông ở Ấn Độ dự kiến sẽ vẫn ổn định trong năm tài chính 2022 với sản lượng ổn định. Báo cáo cho biết tỷ lệ dự trữ/sử dụng trong nước, duy trì khoảng 84% trong mùa bông kết thúc vào tháng 7 năm 2020, có thể giảm xuống 73% cho mùa vụ kết thúc vào tháng 7 năm 2021.

– Bộ Nông nghiệp Hoa Kỳ (USDA-FAS) dự kiến tỷ lệ dự trữ trên sử dụng bông sẽ giảm xuống 60% dựa trên mức tiêu thụ có khả năng tăng trong mùa bông tiếp theo kết thúc vào tháng 7 năm 2022 so với sản xuất giữ nguyên. Giá bông đã chịu điều chỉnh trong tháng 4 năm 2021 do nhu cầu thấp hơn từ các nhà máy hoạt động dưới công suất do các đợt hạn chế vi mô trong nước.

– Trong khi USDA-FAS dự kiến vụ mùa trong nước sẽ tăng 2% hàng năm trong mùa vụ tiếp theo bắt đầu từ tháng 10 năm 2021, tiêu thụ dự kiến sẽ tăng 6-8% hàng năm, dẫn đến lượng tồn kho cuối kỳ giảm. Sản lượng tăng nhẹ mặc dù diện tích canh tác dự kiến sẽ thấp hơn trong vụ tới, mặc dù được hỗ trợ bởi gió mùa bình thường và năng suất tăng 5% lên 497 kg/ha. Hơn nữa, USDA-FAS dự kiến xuất khẩu bông sẽ tăng 0.5 triệu kiện (480 pound) lên 6 triệu kiện trong vụ bông tới, được hỗ trợ bởi giá bông trong nước giảm.

– Tỷ suất lợi nhuận gộp của giá sợi bông dự kiến sẽ vẫn ổn định đối với các doanh nghiệp kéo sợi do nhu cầu xuất khẩu được hỗ trợ cùng với sự cải thiện dần mức tiêu dùng trong nước. Hơn nữa, các vấn đề như bông Tân Cương có thể tiếp tục hỗ trợ mức xuất khẩu lành mạnh của Ấn Độ, mặc dù giá bông cao.

– Nhu cầu hàng may mặc trong nước vẫn bị ảnh hưởng bởi sự gián đoạn trong bối cảnh sự gia tăng của doanh số thương mại điện tử, nhưng xuất khẩu hàng may mặc sẵn đã tăng 25% trong tháng 3 năm 2021. Mặc dù sự thay đổi liên tục trong chiến lược tìm nguồn cung ứng toàn cầu đã tạo cơ hội cho các công ty Ấn Độ có khả năng cạnh tranh và tính thanh khoản tốt trong bảng cân đối kế toán, nhưng tổng kim ngạch xuất khẩu hàng may mặc đã giảm 20% xuống còn 12 tỷ USD trong năm tài chính 21.

GÓC NHÌN KỸ THUẬT

 • Giá bông đã không thành công trong việc phá vỡ khỏi vùng kháng cự ngắn hạn 84.20 – 85 và đang bị áp lực bán mạnh hơn như đã cảnh báo trong Góc nhìn kỹ thuật ngày 20.05.2021. Và khả năng cao là giá bông sắp bước vào xu hướng giảm trung hạn nếu phá vỡ vùng đáy quan trọng bên dưới.
 • Link tham khảo: https://hanghoaphaisinh.vn/phan-tich-bong-ngay-20-05-2021-gia-bong-dang-tich-luy-chuan-bi-cho-xu-huong-tiep-theo/
 • Hiện tại thì lực bán đang áp đảo hoàn toàn và khả năng cao là phá vỡ vùng hỗ trợ 81.20 – 82.15 và tiếp tục giảm như hình trên => Ưu tiên vị thế bán.
 • Trong trường hợp giá bông hồi về vùng trendline giảm thì vùng chờ tín hiệu bán tiềm năng là vùng 82.50 – 83.10 nếu xu hướng giảm được tiếp tục.
 • Nếu phá vỡ vùng hỗ trợ 81.20 – 82.15 thì bông sẽ có xu hướng tìm về vùng 78.20 – 79.30 trong ngắn hạn.

Lưu ý:

– Mọi thông tin trên chỉ mang tính chất tham khảo, Quý Nhà Đầu tư nên xem xét kỹ lưỡng để đưa ra quyết định đầu tư cho riêng mình.

– Luôn ưu tiên quản trị vốn để tối thiểu hóa rủi ro và từ đó có thể kiếm lợi nhuận một cách bền vững từ thị trường.

– Quý Nhà Đầu tư nên tìm kiếm một đội tư vấn, phân tích, chăm sóc khách hàng chuyên nghiệp để từ đó có thể kiếm được lợi nhuận từ thị trường. Đừng ngừng ngại liên hệ cho chúng tôi – Công ty Cổ phần Giao dịch Hàng hóa Gia Cát Lợi qua thông tin bên dưới.


CÔNG TY CỔ PHẦN GIAO DỊCH HÀNG HÓA GIA CÁT LỢI CHI NHÁNH GÒ VẤP

Địa chỉ: 114/54 Đường Tô Ngọc Vân, Phường 15, Gò Vấp, TP.HCM

Website: https://hanghoaphaisinh.vn/

Hotline: 0933.907.909

58 thoughts on “Phân Tích Bông Ngày 27/05/2021: Giá Bông Sắp Bước Vào Xu Hướng Giảm Trung Hạn

 1. psychologist oakland says:

  398068 224733Hi there, just became alert to your blog by way of Google, and discovered that it is truly informative. Im gonna watch out for brussels. Ill be grateful if you continue this in future. Plenty of folks will probably be benefited from your writing. Cheers! 718106

 2. Forrest says:

  Hey there just wanted to give you a quick heads up.

  The words in your post seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet
  browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

 3. Bert says:

  Greetings I am so grateful I found your blog page, I really found you by accident, while I was researching
  on Digg for something else, Regardless I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to look over it all at the minute but I have saved it and also
  added your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read more, Please do keep up the awesome work.

 4. Rosaura says:

  Great work! That is the type of info that are meant to be shared around the net.
  Shame on the search engines for no longer positioning this submit upper!
  Come on over and discuss with my web site . Thanks =)

 5. Bernice says:

  Hey very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing ..
  I will bookmark your blog and take the feeds additionally?
  I’m happy to seek out numerous helpful information here in the put
  up, we’d like develop more strategies on this regard, thank you for sharing.
  . . . . .

 6. Teddy says:

  Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to make a superb article… but what can I say… I put things
  off a whole lot and don’t manage to get anything done.

 7. Brandie says:

  Amazing blog! Do you have any recommendations for aspiring
  writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there
  that I’m totally overwhelmed .. Any tips? Thanks!

 8. Antoinette says:

  I think this is one of the most important
  info for me. And i’m glad reading your article. But wanna
  remark on some general things, The web site style is wonderful, the articles is really great : D.
  Good job, cheers

 9. Jason says:

  Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d
  ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post
  or vice-versa? My website goes over a lot of the same subjects as yours
  and I think we could greatly benefit from each other.

  If you are interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Excellent
  blog by the way!

 10. hi says:

  Hey there, You’ve done a fantastic job. I’ll certainly digg it and in my view suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this web site.|

 11. Dann says:

  Somebody essentially help to make critically posts I’d state.
  This is the first time I frequented your website page and up to
  now? I surprised with the research you made to create this particular publish extraordinary.
  Magnificent job!

 12. Thurman says:

  I loved as much as you’ll receive carried out right here.

  The sketch is tasteful, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come further formerly again since exactly
  the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 13. Darla says:

  Thanks a bunch for sharing this with all folks you really recognise what you are speaking approximately!
  Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a
  hyperlink exchange arrangement between us

 14. Sheree says:

  Its such as you learn my thoughts! You appear to understand so much approximately this, such as you wrote
  the ebook in it or something. I feel that you can do with a few percent
  to pressure the message house a little bit, but other than that, this is excellent blog.

  An excellent read. I will certainly be back.

 15. Helena says:

  Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Very useful information specifically the last part 🙂 I care for
  such information a lot. I was looking for this particular info for a very long time.
  Thank you and best of luck.

 16. Martin says:

  Whats up are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html coding knowledge to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 17. Josephine says:

  I believe this is among the so much vital information for me.
  And i am glad reading your article. However should statement on some basic issues,
  The website taste is ideal, the articles is actually great : D.
  Just right activity, cheers

 18. Yong says:

  Unquestionably believe that that you said.
  Your favorite reason appeared to be on the net the easiest
  thing to have in mind of. I say to you, I certainly get irked whilst other folks consider concerns that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the highest as neatly as outlined out the whole thing
  without having side-effects , other people can take a signal.
  Will likely be again to get more. Thanks

 19. Lyndon says:

  Hello, i believe that i saw you visited my blog so i came to return the prefer?.I am trying to in finding things
  to improve my website!I suppose its good enough to
  use a few of your ideas!!

 20. Issac says:

  An impressive share! I’ve just forwarded this onto a coworker who was doing a
  little homework on this. And he actually ordered me dinner simply because I found it for him…
  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending time to discuss this matter here
  on your web site.

 21. Edwin says:

  Thanks for finally writing about > Phân Tích Bông Ngày
  27/05/2021: Giá Bông Sắp Bước Vào Xu Hướng
  Giảm Trung Hạn | Hàng hóa phái sinh < Loved it!

 22. Myra says:

  I was recommended this website by my cousin. I’m not sure whether this post is written by
  him as no one else know such detailed about my trouble.
  You are amazing! Thanks!

 23. Carroll says:

  Hey! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out
  and say I genuinely enjoy reading your blog posts.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that go over the same topics?
  Thanks a ton!

 24. Jacquie says:

  I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as no one else
  know such detailed about my difficulty. You’re amazing!
  Thanks!

 25. Cortney says:

  Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other blogs?

  I have a blog based on the same ideas you discuss and would really like to have you
  share some stories/information. I know my readers would appreciate
  your work. If you’re even remotely interested,
  feel free to shoot me an e mail.

 26. Susanne says:

  I believe this is one of the most vital information for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna commentary
  on few basic things, The website style is great, the articles is in reality excellent : D.
  Just right job, cheers

 27. Latosha says:

  Wonderful goods from you, man. I’ve consider your stuff previous to and you are just too wonderful.
  I actually like what you’ve bought right here, really like what you’re stating and
  the way in which in which you say it. You are making it entertaining and you continue to care
  for to stay it smart. I cant wait to read much more from you.

  That is actually a terrific website.

 28. browse around here says:

  hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this website, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again very soon.|

 29. Article says:

  I am no longer certain where you’re getting your info, but good topic. I must spend some time studying much more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.|

 30. Darphin Jasmin Aromatic Care Anti Wrinkle 15ml says:

  Seksi esmer gençkız kamerada yarak emiyor. 91 görüntüleme ; 50,0% 08:00 Önlüklü Asyalı olgun adamın büyük yarağını emiyor.
  51 görüntüleme ; 50,0% 26:29 Uzun, sert yarağını emiyor.

  93 görüntüleme ; 52,4% 09:34 Tatlı sarışın gençkızın büyük
  uzun beyaz yarağı. 154 görüntüleme ; 52,4% 12:20.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *