TIN TỨC

Mexico nhập khẩu 9 triệu tấn ngô từ tháng 1 đến tháng 6

– Mexico đã nhập khẩu 9 triệu tấn ngô trong nửa đầu năm, tăng 16.4% so với mức 7.72 triệu tấn nhập khẩu cùng kỳ năm 2020, số liệu từ công ty tư vấn địa phương Grupo Consultor de Mercados Agricolas (GCMA) cho thấy.

– Nhập khẩu ngô vàng từ Mỹ đạt 8.33 triệu tấn trong giai đoạn này, tăng 15.6% so với cùng kỳ năm ngoái, trong khi nhập khẩu ngô vàng từ Brazil đạt 59,600 tấn trong giai đoạn từ tháng 1 đến tháng 6, giảm 10.7% so với cùng kỳ năm 2020.

– Theo GCMA, Mexico dự kiến sẽ nhập khẩu 18 triệu tấn ngô trong năm nay. Nước này chủ yếu tự cung tự cấp ngô trắng nhưng phụ thuộc vào ngô vàng biến đổi gien của Mỹ để làm thức ăn chăn nuôi. Chính phủ Mexico gần đây cho biết họ đặt mục tiêu giảm nhập khẩu ngô vàng lên tới 2 triệu tấn trong trung hạn.

– Theo báo cáo của các phương tiện truyền thông, Ban Thư ký Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn (SADER), Víctor Villalobos Arámbula cho biết tốc độ nhập khẩu ngô vàng ngày càng tăng trong những năm qua rất đáng lo ngại, với mức tăng gấp đôi chỉ trong hơn một thập kỷ.

– Mexico đã nhập khẩu 2.7 triệu tấn lúa mì từ tháng 1 đến tháng 6, tăng 18.2% so với 2.28 triệu tấn trong cùng kỳ năm 2020, theo GCMA. Trong đó, nước này nhập khẩu 2.21 triệu tấn lúa mì từ Mỹ, với 444,800 tấn khác từ Canada và 39,200 tấn từ Argentina, so với 1.64 triệu tấn lúa mì của Mỹ và 489.100 tấn từ Canada trong cùng kỳ năm 2020.

– Vào tháng 6, GCMA đã nâng triển vọng nhập khẩu lúa mì năm 2021 của nước này lên 5.18 triệu tấn do nhu cầu lúa mì trong nước phục hồi do giá ngô cao. Abel Rodriguez Montejo, một nhà phân tích của GCMA, cho biết nhu cầu trong nước đã ghi nhận sự phục hồi mạnh mẽ sau đại dịch. Anh cũng cho biết Mexico dự kiến sẽ sản xuất 3 triệu tấn lúa mì trong năm tiếp thị 2021/22, tăng nhẹ so với 2.94 triệu tấn của chu kỳ trước đó. Nước này cũng dự kiến sẽ xuất khẩu 640,000 tấn lúa mì vào năm 2021, tăng từ 615,000 tấn vào năm 2020, theo công ty tư vấn.

Sản lượng ngũ cốc châu Âu tăng kỳ vọng về sản lượng

– Văn phòng USDA tại Madrid đã điều chỉnh triển vọng sản xuất ngũ cốc của châu Âu lên 5% so với cùng kỳ năm ngoái lên 293.3 triệu tấn cho năm 2021/22, do mưa lớn đã cải thiện độ ẩm của đất và giảm bớt lo ngại về hạn hán. Tuy nhiên, nhiệt độ thấp hơn “đã làm trì hoãn tăng trưởng trên toàn EU, gây áp lực lên vụ mùa mới”, USDA cho biết.

– Diện tích trồng ngũ cốc của EU đã được điều chỉnh giảm do lượng ngô được trồng ít hơn trên các khu vực sản xuất chính ở Pháp, Bulgaria, Ba Lan và Áo, trong khi diện tích trồng lúa mì tăng lên. Việc sử dụng ngũ cốc của châu Âu đã bị ảnh hưởng bởi sự gián đoạn tiêu thụ do dịch bệnh Covid-19, cũng như nhu cầu thức ăn chăn nuôi giảm ở cả các quốc gia trong EU và các điểm xuất khẩu quan trọng, chẳng hạn như Trung Quốc.

– Tuy nhiên, tổng tiêu thụ ngũ cốc ở EU dự kiến sẽ phục hồi vào năm 2021/22 ở mức 266.2 triệu tấn. Nông dân châu Âu dự kiến sẽ thu hoạch 138.4 triệu tấn lúa mì trong năm 2021/22, nhờ vào diện tích trồng lớn ở Áo, Đan Mạch, Bulgaria và Estonia.

– Nhập khẩu lúa mì đã được điều chỉnh giảm 220,000 tấn so với năm ngoái xuống còn 5.4 triệu tấn, trong khi xuất khẩu dự kiến đạt 33.4 triệu tấn, tăng 9% so với cùng kỳ năm ngoái.

– Sản lượng ngô cao hơn ước tính ở Ba Lan, Pháp, Đức và Tây Ban Nha đã hỗ trợ tổng sản lượng ngô của châu Âu, được ước tính ở mức 66.8 triệu tấn, tăng so với 64.5 triệu tấn so với năm ngoái. Nhập khẩu ngô của châu Âu được ước tính ở mức 15.5 triệu tấn, tăng 14% so với mức 13.3 triệu tấn của năm ngoái, mặc dù giá ngô toàn cầu tăng khiến ngô bị loại khỏi công thức thức ăn chăn nuôi. Tổng lượng ngô tiêu thụ được đưa ra là 76.7 triệu tấn, bao gồm 57 triệu tấn dùng làm thức ăn chăn nuôi.

Ngô Trung Quốc thiệt hại nhẹ mặc cho đợt mưa lớn tồi tệ nhất lịch sử ở miền trung Trung Quốc

– Các nhà phân tích Trung Quốc cho biết sản xuất ngô ở tỉnh Hà Nam, miền trung Trung Quốc đã không bị thiệt hại nghiêm trọng trong trận mưa lớn gây lũ lụt nghiêm trọng kéo dài những ngày gần đây. Điều kiện thời tiết đang làm gia tăng lo ngại về tác động tiềm tàng đối với sự tăng trưởng và sản xuất ngô của đất nước.

– Lượng mưa hơn 1,000 mm đã diễn ra chỉ trong 5 ngày trên khắp Hà Nam, gây ra lũ lụt trên diện rộng và khiến 25 người chết và 7 người mất tích. Cùng với đó, hơn 75,000 ha cây trồng đã bị ảnh hưởng, theo một cuộc họp báo khẩn cấp ở Hà Nam hôm thứ Tư. Khả năng thiệt hại cho việc trồng trọt và sản lượng ngô ở cơ sở sản xuất ngũ cốc lớn của Trung Quốc cũng làm dấy lên những lo ngại đáng kể, nhưng những dấu hiệu ban đầu cho thấy sản xuất đã tránh được tác động tồi tệ nhất. Một nhà kinh doanh ngũ cốc tại Trung Quốc cho biết: “Tôi nghĩ rằng tác động đến sản xuất ngô ở Hà Nam sẽ không quá nặng nề”.

– Theo dữ liệu sản xuất ngũ cốc năm 2020 từ Bộ Nông nghiệp và Nông thôn Trung Quốc (MARA), sản lượng ngô ở Hà Nam đạt 22 triệu tấn, chiếm 8.4% trong tổng số 260 triệu tấn được sản xuất trên toàn quốc.

– Darin Friedrichs, nhà phân tích cấp cao về Hàng hóa Châu Á tại StoneX, cho biết: “Sản lượng ngô ở Trung Quốc tăng trong năm nay, nhưng phần lớn diện tích được mở rộng là ở phía đông bắc Trung Quốc nhờ việc nông dân chuyển từ đậu tương sang ngô”.

– Ngoại trừ lo ngại về thiệt hại mùa màng, mưa lớn và lũ lụt cũng làm dấy lên lo lắng cho đặc tỉnh chăn nuôi lợn miền Trung Trung Quốc, do nguồn điện cung cấp cho các trang trại chăn nuôi lợn đã bị đe dọa bởi thảm họa. Một nguồn tin trong ngành cho biết: “Thiệt hại đối với các trang trại và công ty lớn là hạn chế, nhưng những nông dân tư nhân nhỏ do đó sẽ bị thiệt hại nặng nề.

Xuất khẩu ngô của Ấn Độ tăng nhờ giá cao và nhu cầu nội địa thấp

– Dự báo xuất khẩu ngô của Ấn Độ đã được tăng 1 triệu tấn lên 2.8 triệu tấn trong năm tiếp thị 2020/21 do nhu cầu trong nước chậm chạp và giá đậu quốc tế cao, văn phòng địa phương của USDA tại nước này cho biết trong một báo cáo ngày 15/7. “Giá nội địa thấp và giá ngô toàn cầu tăng mạnh khiến giá ngô Ấn Độ đang rất cạnh tranh ở Bangladesh và Nepal”, bài báo địa phương cho biết.

– Bên cạnh giá quốc tế tăng, USDA kỳ vọng xuất khẩu sẽ được thúc đẩy bởi nhu cầu nội địa đang trầm lắng, chủ yếu là do ảnh hưởng của đại dịch Covid. Tiêu thụ phụ phẩm và tiêu thụ nội địa từ ngô tồn dư trong năm tiếp thị hiện tại đã giảm từ 17 triệu xuống 16 triệu tấn do sản lượng gia cầm thấp.

– Theo bài đăng, “các nguồn tin thị trường báo cáo rằng ngành công nghiệp gia cầm Ấn Độ tiếp tục đối mặt với áp lực do nhu cầu thịt gia cầm yếu sau đợt Covid-19 thứ hai vào tháng 3 năm 2021.” Nhiều người kỳ vọng rằng ngành công nghiệp sẽ phục hồi nếu không có làn sóng covid thứ ba nghiêm trọng quét qua đất nước trong những tháng tới.

– Xuất khẩu ngô trong niên độ năm 2021/22 cũng đã tăng 300,000 tấn lên 1.5 triệu tấn do khối lượng vận chuyển sang Bangladesh và Nepal cao hơn được ưa chuộng nhờ chi phí vận chuyển thấp.

Dự báo thời tiết thế giới

Mỹ: Dự báo thời tiết khô hạn ở các vùng đồng bằng phía Bắc vẫn không thay đổi, với khả năng cao nắng nóng sẽ ảnh hưởng đến cây trồng do độ ẩm của đất vẫn ở mức thấp hơn bình thường. Khu vực vành đai ngô phía Tây dự kiến sẽ có thời tiết khô nóng trong mười ngày tới, và sẽ làm giảm độ ẩm của đất ở một số khu vành đai, điều này có thể ảnh hưởng đến sự phát triển của cây trồng. Các loại cây trồng có khả năng bị ảnh hưởng bởi điều kiện khô nóng là lúa mì xuân, ngô và đậu tương. Kyle Tapley, nhân viên cảu Maxar Technology cho biết: “Khô hạn vẫn là mối quan tâm rộng rãi trên khắp các khu vực trồng vụ xuân ở đồng bằng phía bắc Hoa Kỳ.”

Canada: Nhiều phần trên thảo nguyên Canada được dự báo sẽ tiếp tục trải qua điều kiện thời tiết khô hạn, trong khi thời tiết nắng nóng đã giảm bớt tác động tiêu cực đến mùa màng.

– Brazil: Một khối không khí từ vùng cực đi qua miền nam và miền trung Brazil đã gây ra một đợt lạnh kèm theo sương giá xuất hiện vào sáng sớm trên khắp các khu vực nông nghiệp từ thứ Hai đến thứ Năm, khi nhiệt độ bắt đầu tăng lên.

Châu Âu: Khô hạn lan đến ở các vùng bị lũ lụt của Tây bắc Châu Âu. Lượng mưa kỷ lục trên nhiều vùng của Đức đã dẫn đến lũ lụt gây thiệt hại và phải đóng cửa sông Rhine ở phía nam, nhưng mực nước dự kiến sẽ giảm xuống sau điều kiện thời tiết khô hạn, giúp mở lại tuyến vận tải nội địa trong thời gian ngắn. Thời tiết khô hạn dự kiến sẽ tiếp tục ở các khu vực phía đông nam của Châu Âu gây căng thẳng cho vụ ngô.

Biển Đen: Lượng mưa sẽ giúp cải thiện độ ẩm của đất cho ngô, nhưng tình trạng khô hạn tiếp tục ảnh hưởng đến vụ mùa. Tại Ukraine, mưa lớn đã giảm trên một số khu vực phía Nam và phía Bắc trong tuần này. Ở một số vùng, lượng mưa lớn như trút nước đã đổ gần một tuần, các chuyên gia cho rằng mưa sẽ ảnh hưởng đến tốc độ của chiến dịch thu hoạch và tình trạng của các loại cây trồng như ngô và hướng dương.

Nga: Một số lượng mưa dự kiến sẽ xảy ra ở các vùng đất mới phía nam của Nga và phía tây bắc Kazakhstan trong thời gian ngắn hạn, điều này sẽ giúp giảm bớt căng thẳng nhiệt và hỗ trợ phát triển cây trồng.

GÓC NHÌN KỸ THUẬT

Lúa mì kỳ hạn tháng 09.2021

 • Đúng như dự đoán trong Góc nhìn kỹ thuật ngày 20.07.2021, lúa mì đã bước vào sóng điều chỉnh sau khi chạm vùng 716 – 724.
 • Link tham khảo: https://dautuhanghoa.vn/phan-tich-lua-mi-ngay-20-07-2021-xu-huong-tang-duoc-xac-nhan/#goc-nhin-ky-thuat
 • Lúa mì đã tạo ra một vùng kháng cự cứng và rộng vùng 702 – 718. Đây là vùng bán tiềm năng và an toàn cho lúa mì nếu giá có thể hồi phục về.
 • Xu hướng hiện tại của lúa mì đang là điều chỉnh giảm và lúa mì có thể tiếp tục xu hướng này theo kênh giá giảm như hình trên.
 • Vùng mà lúa mì có khả năng tìm về trong thời gian tới lần lượt là các vùng 672 – 677 và sâu hơn là vùng 663 – 668.
 • Vì xu hướng hiện tại đang là điều chỉnh giảm thì nhà đầu tư nên ưu tiên vị thế bán thì sẽ an toàn hơn.

Ngô kỳ hạn tháng 09.2021

 • Ngô đã không thành công trong việc nỗ lực hồi phục và đã quay về kiểm tra vùng giá 562 – 567 như đã cảnh báo trong Góc nhìn kỹ thuật ngày 21.07.2021 và thậm chí là giảm sâu hơn.
 • Link tham khảo: https://dautuhanghoa.vn/phan-tich-ngo-ngay-21-07-2021-xu-huong-hoi-phuc-van-dang-tiep-tuc/#goc-nhin-ky-thuat
 • Hiện tại thì ngô vẫn chưa thoát khỏi được vùng tích lũy 547 – 579 và đường như đang dao động trong kênh giá hẹp hơn như hình đính kèm.
 • Giá ngô có thể tiếp tục hồi phục và tiệm cận vùng đỉnh trước đó 572 – 579 và cũng hợp lưu với đường kênh giá.
 • Ngoài ra, cũng không loại trừ khả năng rằng áp lực bán còn mạnh khiến cho giá ngô giảm về vùng 547 – 557. Nhà đầu tư cần cẩn trọng điều này.

Lưu ý:

– Mọi thông tin trên chỉ mang tính chất tham khảo, Quý Nhà Đầu tư nên xem xét kỹ lưỡng để đưa ra quyết định đầu tư cho riêng mình.

– Luôn ưu tiên quản trị vốn để tối thiểu hóa rủi ro và từ đó có thể kiếm lợi nhuận một cách bền vững từ thị trường.

– Quý Nhà Đầu tư nên tìm kiếm một đội tư vấn, phân tích, chăm sóc khách hàng chuyên nghiệp để từ đó có thể kiếm được lợi nhuận từ thị trường. Đừng ngừng ngại liên hệ cho chúng tôi – Công ty Cổ phần Giao dịch Hàng hóa Gia Cát Lợi qua thông tin bên dưới.


CÔNG TY CỔ PHẦN GIAO DỊCH HÀNG HÓA GIA CÁT LỢI – Thành viên TOP đầu thuộc Sở Giao dịch Hàng hóa Việt Nam
Địa chỉ: 95 Nguyễn Công Trứ, P. Nguyễn Thái Bình, Quận 1, TP. Hồ Chí Minh
Hotline: 024 7109 9247

654 thoughts on “Phân Tích Lúa Mì Và Ngô Ngày 23/07/2021: Lúa Mì Điều Chỉnh Và Nỗ Lực Hồi Phục Của Ngô Bị Thất Bại

 1. Aracely says:

  My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on a number of websites for about
  a year and am anxious about switching to another platform.

  I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all
  my wordpress posts into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 2. Bertie says:

  Have you ever considered creating an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my
  subscribers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free
  to send me an email.

 3. Blanche says:

  Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger,
  and I was curious about your situation; we have developed some
  nice methods and we are looking to swap techniques with other folks,
  why not shoot me an e-mail if interested.

 4. Yvonne says:

  Thanks , I’ve just been looking for info approximately this topic for a while and yours is the best I’ve came upon till now.

  However, what about the bottom line? Are you sure in regards to
  the source?

 5. Nelly says:

  May I simply say what a relief to find an individual who
  truly knows what they are talking about online. You certainly understand how to bring a
  problem to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of the story.
  I was surprised that you are not more popular because you
  surely possess the gift.

 6. Melissa says:

  This is really interesting, You’re an overly professional blogger.
  I’ve joined your rss feed and stay up for in quest of extra of your great post.
  Also, I have shared your web site in my social networks

 7. Clinton says:

  I seriously love your site.. Great colors & theme.
  Did you build this website yourself? Please reply back as
  I’m attempting to create my own personal site and
  would like to know where you got this from or exactly what the theme is
  called. Thank you!

 8. Robbie says:

  Thanks for finally talking about > Phân Tích Lúa Mì Và
  Ngô Ngày 23/07/2021: Lúa Mì Điều Chỉnh Và Nỗ Lực Hồi Phục Của Ngô Bị Thất Bại | Hàng hóa phái sinh < Loved it!

 9. Colette says:

  Thank you for some other magnificent article. Where else could anybody get that
  kind of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for
  such information.

 10. Olivia says:

  hello!,I love your writing very much! percentage we keep
  up a correspondence extra about your post on AOL? I need a specialist in this house to unravel my problem.
  May be that’s you! Taking a look ahead to peer you.

 11. Pearlene says:

  Hello there! I could have sworn I’ve been to this site before
  but after reading through some of the post I realized it’s new
  to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and
  I’ll be book-marking and checking back often!

 12. Tara says:

  I have been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

 13. Temeka says:

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog
  posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.

  Studying this info So i’m glad to express that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
  I so much for sure will make certain to don?t omit this web site and provides it a glance on a relentless basis.

 14. Florene says:

  Pretty section of content. I just stumbled upon your
  blog and in accession capital to say that I get actually enjoyed account your blog posts.

  Any way I’ll be subscribing to your augment
  and even I fulfillment you get admission to constantly quickly.

 15. Georgianna says:

  Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few
  of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its
  a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both
  show the same outcome.

 16. Tyler says:

  I am really loving the theme/design of your web site. Do you ever run into
  any browser compatibility issues? A small number of my blog readers
  have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks
  great in Safari. Do you have any tips to help fix this issue?

 17. docdro.id says:

  I was pretty pleased to find this page. I wanted to thank
  you for ones time due to this wonderful read!! I definitely really liked every little bit
  of it and I have you book marked to see new information in your website.

 18. Harvey says:

  You could definitely see your skills within the article you write.
  The arena hopes for even more passionate writers such as
  you who are not afraid to mention how they believe.

  At all times follow your heart.

 19. Leopoldo says:

  Hey! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring
  a blog article or vice-versa? My website addresses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.

  I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 20. Colleen says:

  I am really enjoying the theme/design of your site.

  Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A handful of my blog audience have complained
  about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any solutions to help fix this issue?

 21. Jennie says:

  Wonderful beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your website, how can i subscribe for a weblog site?
  The account aided me a acceptable deal. I had been a
  little bit acquainted of this your broadcast offered shiny transparent concept

 22. Sheri says:

  Wow, marvelous blog format! How lengthy have you ever been running
  a blog for? you made running a blog glance
  easy. The overall look of your web site is excellent, let alone the content!

 23. Mittie says:

  Great blog here! Also your web site loads up very fast! What web host
  are you using? Can I get your affiliate link to your host?
  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 24. Candace says:

  Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard
  work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?

 25. Rosario says:

  This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 26. Octavio says:

  Great post. I was checking constantly this weblog and I’m inspired!
  Very helpful information specifically the last section 🙂 I deal with
  such information a lot. I used to be seeking this particular info for a
  long time. Thanks and good luck.

 27. Clinton says:

  Hey very cool web site!! Guy .. Excellent .. Superb ..

  I’ll bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m happy to find numerous helpful info here within the post, we need develop more techniques in this
  regard, thank you for sharing. . . . . .

 28. Georgiana says:

  Hello, i read your blog from time to time and i
  own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam feedback?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me mad so any
  help is very much appreciated.

 29. Brianne says:

  It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s
  time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice.
  Maybe you can write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!

 30. Kristen says:

  I have been browsing online more than 2 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours. It is
  pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did,
  the internet will be much more useful than ever
  before.

 31. Ila says:

  I’m curious to find out what blog system you happen to be utilizing?

  I’m experiencing some small security issues with my latest website and I would like to find something more
  risk-free. Do you have any solutions?

 32. Milton says:

  Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
  Very useful information particularly the last part 🙂 I care for such information much.
  I was looking for this certain info for a very long time.
  Thank you and best of luck.

 33. Latasha says:

  I’ve been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like
  yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site
  owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful
  than ever before.

 34. Milla says:

  Excellent post. I was checking continuously this blog and
  I am impressed! Very useful information specially the last part :
  ) I care for such info much. I was looking for this certain info for a long time.
  Thank you and good luck.

 35. Viola says:

  Thanks a bunch for sharing this with all people you actually realize
  what you’re speaking approximately! Bookmarked. Kindly also
  talk over with my website =). We could have a link trade contract between us

 36. Rhonda says:

  My partner and I stumbled over here different web address and thought I should check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to checking out your web page repeatedly.

 37. Bess says:

  Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you protect against it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 38. Jolene says:

  It’s really a great and helpful piece of information. I’m glad
  that you just shared this helpful information with
  us. Please keep us informed like this. Thank you for
  sharing.

 39. Ellie says:

  Hmm is anyone else encountering problems with the images on this
  blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 40. Monique says:

  This is the perfect blog for anyone who really wants to find out about this topic.
  You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really will need to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a topic which has been written about
  for decades. Excellent stuff, just wonderful!

 41. Hester says:

  After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time
  a comment is added I receive four emails with the same comment.
  There has to be a way you can remove me from that service?

  Kudos!

 42. Landon says:

  I got this site from my pal who told me on the topic
  of this web site and at the moment this time I am visiting this
  web site and reading very informative articles at this place.

 43. Jim says:

  I’m very pleased to discover this page. I want to to thank you for your time for this wonderful
  read!! I definitely enjoyed every little bit of it and i also have you bookmarked to check
  out new things on your website.

 44. Bruno says:

  My spouse and I stumbled over here different web page and thought I may
  as well check things out. I like what I see so i am just following you.
  Look forward to going over your web page for a second time.

 45. Blanca says:

  You really make it seem so easy with your presentation but I
  find this topic to be actually something which I think I would never
  understand. It seems too complicated and very broad for me.
  I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 46. Hilario says:

  hello!,I like your writing very much! percentage we keep up a correspondence extra approximately your article on AOL?

  I require an expert in this house to solve my problem.
  Maybe that’s you! Having a look forward to see you.

 47. Humberto says:

  Howdy this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if
  you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with
  experience. Any help would be enormously appreciated!

 48. Geraldine says:

  Good day! I could have sworn I’ve visited this web site before but after going through
  some of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m
  definitely happy I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back regularly!

 49. Antony says:

  Thanks for finally talking about > Phân Tích Lúa Mì Và Ngô Ngày 23/07/2021:
  Lúa Mì Điều Chỉnh Và Nỗ Lực Hồi Phục Của Ngô Bị Thất Bại | Hàng hóa
  phái sinh < Loved it!

 50. Kerstin says:

  Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you may be a great author.I will remember to bookmark your blog and will often come back very
  soon. I want to encourage you to ultimately continue your great job, have
  a nice evening!

 51. Brock says:

  of course like your web-site but you have to test the spelling
  on several of your posts. Many of them are
  rife with spelling problems and I to find it very troublesome to inform the truth on the other hand I will surely come again again.

 52. Abe says:

  Hi there! I simply wish to offer you a huge thumbs up for your great information you’ve got here on this post.
  I am coming back to your website for more soon.

 53. Buddy says:

  Hello I am so happy I found your web site, I really found you by accident, while I was researching on Askjeeve for something else, Anyways
  I am here now and would just like to say many thanks for a tremendous post and a all
  round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all
  at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read a lot more, Please do keep up the fantastic work.

 54. tinyurl.com says:

  I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else encountering problems with your
  site. It looks like some of the written text on your content
  are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them as well?
  This might be a issue with my browser because I’ve had this happen previously.
  Kudos

 55. ticket flight says:

  Hello this is somewhat of off topic but I was
  wondering if blogs use WYSIWYG editors or
  if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding
  expertise so I wanted to get advice from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

 56. flights tickets cheap says:

  I have been surfing on-line more than 3 hours as of late,
  yet I never discovered any fascinating article like yours.
  It is beautiful price sufficient for me. In my opinion, if all
  website owners and bloggers made just right content material as you did, the
  net will likely be a lot more helpful than ever before.

 57. airlines tickets cheapest says:

  After I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is
  added I get four emails with the same comment. Is there a way you are
  able to remove me from that service? Thank you!

 58. air ticket says:

  Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thank you

 59. gamefly says:

  I don’t know if it’s just me or if everybody else encountering problems with your blog.
  It appears as if some of the written text within your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is
  happening to them as well? This might be a issue with my
  internet browser because I’ve had this happen before. Cheers

 60. tinyurl.com says:

  I’m truly enjoying the design and layout of your website.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out
  a developer to create your theme? Fantastic work!